2012/10/01

Lopni, megyünk lopni...

Hazafelé bringázok. Előttem kissrác egy szekéren, egy másik hatalmas zsákkal szalad, a szekérbe dobja, s fojtottan mondja: Még van! Elrohan a gabonapiac felé. S valóban van még zsák. Tovább gurulok, de valami furcsa. Két tízéves körüli gyermek egy szekérrel és pakolják a nagy, fehér zsákokat amiből még van? És most az mondja rám, hogy fasiszta, akinek nem az jutott volna eszébe, hogy ezek bizony lopnak.

Nos, jobb nem jutott eszembe, gondoltam lefényképezem az esetet, aztán hazafelé bedobom a rendőrségre a képet, hátha valaki náluk keresné az eltűnt zsákjait. Közben a fiúkat valami megriasztotta, mert mire félrehúztam, el is troppoltak a szakadt lóval mellettem. Ilyenformán:

Aggódva néznek hátra, de nem miattam nyugtalanok.
Alig teszem el a telefont, hát éktelen dudaszóval megelőzi őket egy autó s bevág a ló elé. A többit tudjátok. Ordibálás, miegymás, de aztán a fiúk még sallert se kaptak, igaz, arra az egyik hős bajtárs már fel is szívódott, a másik is csak azért maradt a helyszínen, hogy ne a lónak kelljen magyarázkodni a zabos gazdának, hogy biza nem ő rendelt takarmányt ma estére.

A történet nagyon hasonlított egy esetre, ami Bulgáriában történt velem, de akkor a kellék a hátizsákom, a szereplők pedig egy szamár és két felnőtt voltak. A forgatókönyv meg hasonló.

Mikor idáig érek a mesélésben, Grimpix hanyagul hátradől s cinikusan csak ennyit mond:
- Hát igen, más társadalmi körökben a tízéves gyerekek bezzeg nem járnak a piacra gabonát lopni. Csak hazamennek az iskolából, s játszanak  ügyesen egy megkrekkelt Kólofdjutival, vagy letöltenek egy filmet...

Játsszuk azt, hogy a megjegyzésekben egy szó tabu. Lám meg bírjátok e állni? Nem moderálok, de aki leírja azt a szót az levan

7 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=RGnj2MQVd-o

    Na őt moderáljad !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, Lakatos urat ismerjük, nagy megmondóember :)))

      Törlés
  2. Meghallgattam a beszédet is. Igen a helyén van ez az ember! És tudja, hogy mindennek a kulcsa a NEVELÉS. Nemcsak a család (lásd: fuss gyermek, koldulj 5 lejt apádnak, s jövet hozz két zsák gabonát...), az oktatási intézmények (ki szép szóval, s ki máshogy), de a társadalom is! S plusz még ami itt felteszi az i-re a pontot, a saját kultúrájuk úgy ahogy van mindenestől (lásd az öngyilkos lány esetét, aki tanulni akart, de a családja a férjhezmenetelt szorgalmazta)...
    Súlyos problémák ezek. És azt hiszem, még csak az ujjal mutogatás szintjén van a megoldás.

    VálaszTörlés
  3. Gyűjt mindenki a télre a maga módján...:-)

    VálaszTörlés
  4. Tegnap telefonon olvasgattam ezt a bejegyzest s azota motoszkal a fejemben. Gabinak igaza van, viszont az ugynevezett tarsadalom most arra biztatja oket indirekt modon, hogy ez igy jo. Nem buntetik oket ha torvenyt sertenek, nem dolgoznak - mert eltartjuk mi oket... stb stb stb ... jobb ha nem is merulok bele, mert csak feltepem magam.

    VálaszTörlés
  5. Na jó, de nem reagáltatok a Grimpix zárómondatára. Azzal mi van? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi az a szó de talán írta valaki?

      Törlés